Povestea unei flori

În fiecare seară înainte de culcare am un timp special pe care îl pertec împreună cu minunații mei copii: citim povești, poezi, citim din biblia pentru copii etc; dar de cele mai multe ori purtăm discuții foarte serioase pe diverse teme.

Întrebarea seri a fost: mami dar de ce unii copii sunt răi?? O întrebare foarte bună care putea primi un răspuns simplu, dar am ales o variantă diferită de a da răspunsul cel mai potrivit și ușor de înțeles pentru ei.

O scurtă poveste. O floare ca să fie sănătoasă are nevoie de un pământ bun (gras, cu gunoi etc) de apă, vitamine speciale pentru flori și de lumină. Dacă are parte de toate acestea cu siguranță va fi cea mai  frumoasă.  

Explicația:  Voi copii sunteti niște pui de flori speciale, rare, deosebite și pentru a crește mari aveți nevoie de un pământ sănătos/mediu sănătos (familia, prietenii, grădinița unde toți cei care sunt lângă voi se poartă frumos, vorbesc frumos, nu folosesc cuvinte urâte și nepotrivite, sunt amabili etc). Vitaminele speciale pentru flori/copii sunt învățăturile, cărțile educative, jocuri educative, învățăturile pe care le primiți de la mami, tati, bunici, grădiniță etc. Iar apa și lumina/iubirea și aprecierea, sunt cele de care aveți nevoie ca să creșteți frumoși (buni) și să nu fiți copii răi. 

Sunt situații în care uni copii (am vorbit pe exemple concrete), sunt crescuți într-o familie unde se vorbește urât, unde nu se respectă uni pe alți, dar au parte de iubirea părinților sau a fraților mai mari. Acești copii nu fac decât să fie la fel ca și familia lor pentru că ceea ce ei văd, cred că este bine. Acești copilași au un comportament urât și sunt considerați de ceilanți semeni ca fiind copii răi.

În altă situație sunt copii care au un pământ sănătos/ mediu sănătos, dar nu au parte de apă și lumină/iubire și apreciere, în familiile lor au parte de o educație frumoasă, părinți, care vorbesc și se comportă frumos dar nu au patre de iubirea și atenția necesară. Și nu pentru că părinții lor nu îi iubesc ci pentru că aceștia au locuri de muncă unde trebuie să stea multe ore, iar atunci când ajung acasă, sunt prea obosiți să stea cu copilașii lor. Acești copii pot fi considerați răi, deoarece de multe ori ceea ce ei fac să obțină atenția celor din jur poate fi greșit sau nepotrivit.

Ar mai fi vitaminele, care sunt și ele la fel de importante și vin în completarea exemplelor de mai sus. Diferite lecturi din diferite domenii, natură, anatomie etc, ieșiri în aer liber, ieșiri la anumite evenimente destinate copiilor, diverse activitați ex. sport, dansuri, desen etc.

Așa am încheiat o zi de duminică plină de evenimente, am mai răspuns câtorva întrebări pentru lămurire și acum dorm ca două flori speciale. 🙂

Reclame

2 răspunsuri

  1. rosu ana-maria olimpia | Răspunde

    super
    minunat cu adevarat special

  2. […] spune-am în aricolul precedent, influența mediului în care trăiesc copii este în mare măsură, decisivă în ceea ce […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: